Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری سی‌و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با حضور سیدصادق موسوی، دبیر جشنواره و رئیس انجمن سینمای جوانان ایران به همراه تعدادی از مدیران این انجمن امروز 14 آبان‌ماه در محل این انجمن برگزار شد.

در ابتدای این مراسم موسوی با بیان اینکه دغدغه پرداختن به فیلم کوتاه بیش از گذشته شده است اظهار کرد: به جرأت می‌توان گفت فستیوال فیلم کوتاه تهران ویترینی برای این حوزه فیلم‌سازی است حتی می‌توانم مدعی شوم این جشنواره مهم‌ترین اتفاق سینمای خاورمیانه در حوزه فیلم کوتاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این جشنواره چشم انداز فیلم کوتاه را پیش روی ما قرار می‌دهد چشم‌اندازی که می‌توان در کیفیت برگزاری جشنواره آن را معنا کرد با این توضیح باید بگویم در جشنواره این دوره 5 هزار و 100 فیلم از سراسر دنیا به دست ما رسیده است تعدادی که تا به حال در این رویداد سینمایی سابقه نداشته است. البته ما تنها به کمیت توجه نداریم بلکه کیفیت برایمان اهمیت بیشتری دارد در همین راستا هیئت انتخاب از میان آثار رسیده تنها 67 فیلم را برای حضور در بخش بین‌الملل مناسب دانست.

موسوی درباره هیئت داوران جشنواره گفت: 7 داور برای قضاوت فیلم‌های بخش بین‌الملل انتخاب شده‌اند که یک نفر از آن‌ها ایرانی و بقیه خارجی هستند. دلیل حضور 6 داور خارجی این است که قضاوتی منصفانه در این زمینه انجام شود.

وی درباره شرایط خبرنگاران حضور خبرنگاران در جشنواره اظهار کرد: برای اولین بار در جشنواره فیلم کوتاه تهران یک سالن مجزا به اهالی رسانه اختصاص داده شده است تا در محیطی مناسب خبرنگاران و منتقدان بتوانند کارهای مورد نظر خود را تماشا کنند و مراسم اختتامیه این جشنواره در برج میلاد برگزار خواهد شد.

دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران با بیان اینکه کارگاه‌های این رویداد سینمای در غالب یک کتاب تنظیم و ارائه شده است گفت: امسال نیز همانند سال‌های قبل 20 نشست تخصصی برگزار خواهیم کرد که حاصل این نشست‌ها در غالب یک کتاب عرضه می‌شود. این اتفاق در این دوره رخ داده و ما حاصل کارگاه‌های سال گذشته را تحت عنوان 2034 به بازار ارائه کرده‌ایم. مطلب دیگر به بازار فیلم این جشنواره مربوط می‌شود، در این دوره برای اولین بار جشنواره فیلم کوتاه تهران میزبان بازار فیلم خواهد بود.

وی با بیان اینکه موفقیت فیلم کوتاه مثال زدنی است گفت: چندی پیش عنوان کردیم که موفقیت‌های انجمن سینمای جوانان ایران چشمگیر است اما آن زمان عده‌ای این سخنان را جدی نگرفتند اما امروز در غالب کتابی با عنوان 1819 این سخن خود را به اثبات رسانده‌ایم.  

وی درباره اسپانسرهای این جشنواره اظهار کرد: همیشه اسپانسرها داخلی بودند اما امسال اقداماتی انجام شده تا اسپانسرهای خارجی در جشنواره حضور داشته باشد این اتفاق نیز تنها به فستیوال فیلم کوتاه تهران خلاصه نمی‌شود بلکه مطمئناً سینمای فیلم کوتاه از آن بهره لازم را خواهد برد.

مدیر انجمن سینمای جوانان ایران درباره کارکرد سیاسی جشنواره چنین توضیح داد: به خوبی می‌دانیم که امروز کشور ما با چه هجمه‌هایی روبرو است و دشمنان این ملت چگونه با فشارهای اقتصادی کمر به نابودی نظام مقدس اسلامی بسته‌اند برای همین ما سعی داریم کارکرد بین‌المللی جشنواره شکلی اثرگذار داشته باشد، برای همین با دعوت از 110 میهمان خارجی در این راه قدم برداشته‌ایم و امیدوارم بتوانیم در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنیم.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره شرایط و قوانین حاکم بر جشنواره گفت: اینکه فکر کنیم سلیقه‌های شخصی در انتخاب آثار نقش داشته به هیچ‌وجه درست نیست زیرا هیئت انتخاب ما کاملاً مستقل عمل کرده‌ است البته همانطور که روشن است آثاری که بخواهد باورها، اعتقادات دینی و انقلابی این ملت را نادیده بگیرد در جشنواره جای ندارد. درباره آثار ارزشی و انقلابی هم باید بگویم که اگر کارهای در این حوزه انجام شود به صورت ویژه تجلیل خواهد شد.

دبیر جشنواره با اشاره به اینکه آمریکا بعد از فرانسه بیشترین تعداد فیلم را به جشنواره فیلم کوتاه تهران ارسال کرده‌اند تأکید کرد: بنگاه‌های خبری آمریکا در خدمت سیاست‌مداران کاخ سفید هستند اما تلاش‌های که آن‌ها می‌کنند حتی در کشور خودشان نیز مؤثر نیست چون بعد از فرانسه، آمریکا دومین کشوری است که بیشترین اثر را به جشنواره فیلم کوتاه تهران ارسال کرده است.

این مدیر سینمایی اظهار کرد: در تمامی جشنوار‌های دنیا دبیران اختیاراتی دارند که می‌تواند به واسطه آن فیلمی را در جشنواره قبول یا رد کنند اما من به هیچ وجه از این اختیارات قانونی استفاده نکردم و هر آنچه هیئت انتخاب برگزیده پذیرفتم حتی برای آرش عباسی، مدیر روابط عمومی جشنواره هم استثنا قائل نشدم مسئله‌‌ای که باعث شد فیلم او از سوی هیئت داوران رد شود.

موسوی ادامه داد: موفقیت هر جشنواره‌ای مستلزم عوامل گوناگون است که بخشی از آن به کیفیت آن رویداد مربوط می‌شود اما به نظرم حمایت‌های رسانه‌ای قدم بسیار مهم‌تری در دیده شدن هر جشنواره‌ای است ما از این مهم غافل نبودیم برای همین سعی کرده‌ایم همیشه ارتباطات خوبی با اهالی رسانه داشته باشیم و از همه کسانی که در این جلسه حضور دارند خواهش می‌کنم از این جشنواره حمایت کنند.

وی پایان تأکید کرد: پردیس سینمای ملت از 18 تا 22 آبان‌ماه میزبان علاقه‌مندان به جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۳۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد

به گزارش ایسنا، فیلم کوتاه «چمدان» ساخته سامان حسین پور و آکو زند کریمی جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بین المللی دریای سرخ عربستان را دریافت کرد.

امسال جایزه بهترین فیلم سینمایی بخش رقابتی به «در شعله ها» ساخته ضرار کهن محصول پاکستان و کانادا رسید که نماینده سینمای پاکستان در اسکار فیلم بین المللی است.

در سایر بخش‌ها، جایزه دوم بهترین فیلم به «جاسی عزیز» ساخته ترسم سینگ محصول مشترک هند/کانادا/آمریکا اعطا شد و فیلم «معلم» ساخته فرح نابولسی فلسطینی جایزه داوران و جایزه بهترین بازیگر مرد را برای صالح بکری دریافت کرد.

جایزه بهترین کارگردانی جشنواره هم به نصیب شوکیر خولیموف ازبکستانی برای فیلم «یکشنبه» رسید و مونا هوا جایزه بهترین بازیگر زن را برای فیلم «انشاالله پسر» ساخته امجد ال رشید اردنی به خود اختصاص داد.

امسال فیلم سینمایی «رکسانا» ساخته جدید پرویز شهبازی نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی بود و «تایتانیک، نسخه مناسب خانواده های ایرانی» ساخته فرنوش صمدی و «چمدان» ساخته سامان حسین پور و آکو زند کریمی در بخش مسابقه فیلم های کوتاه حضور داشت.

همچنین فیلم سینمایی «کاپیتان» ساخته محمد حمزه ای و انیمیشن «سه بزغاله کونگپو» ساخته فرزاد دالوند و کیانوش دالوند محصول مشترک ایران و چین در بخش خانواده و کودکان و سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی هم در بخش سریال‌های این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته شد. 

همچنین فیلم «آخرین برف» به کارگرانی امیرحسین عسگری نیز در بخش فیلم‌های محبوب جشنواره دریای سرخ به روی پرده رفت.

دیگر خبرها

  • فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • در فضای مجازی باید از ارزش‌های اسلامی دفاع کنیم
  • ترسیم ۴ برنامه تربیتی و آموزشی مهم در نیروی دریایی
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»